Izjava o korištenju podataka

1.UVOD
Plavo more d.o.o. priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem http://www.plavo-more.hr/ prikupi.
Plavo more d.o.o. prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće bit proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje, osim u slučaju potrebe za realizacijom ugovorenih usluga (npr. smještaj, aviokompanija, prijevoznik, osiguranje).
Smatrat ćemo da daljnje korištenje http://www.plavo-more.hr/ predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.

2.KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje Ste dobrovoljno dali Plavom moru, bilo registracijom (prilikom registracije koristit će se osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, grad, e-mail, datum ili samo godina rođenja) ili korištenjem http://www.plavo-more.hr/
Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom ili papirnatom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima Plavo more d.o.o. će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

3.REZERVACIJA
Pri rezervaciji usluga Plavog mora, bit će potrebni osobni podaci nositelja rezervacije koji mora biti punoljetan (npr. ime, adresa, kontakt telefon i sl.) i podaci ostalih korisnika usluge (npr. ime, datum rođenja). Samo neophodni podaci za realizaciju usluge bit će dostupni isključivo partnerima u realizaciji usluga pružatelja usluga smještaja, prijevoza te državnih institucija.
Podaci o plaćanju (npr. broj bankovne kartice, datum isteka) posebno su štićeni i bit će dostupni samo bankama, odnosno kartičarskim kućama radi autorizacije plaćanja.
Napominjemo da je registracija na [http://www.plavo-more.hr/dozvoljena isključivo osobama starijima od 18 godina. Prilikom registracije na http://www.plavo-more.hr/ korisnik samostalno bira lozinku te je sukladno tome sam odgovoran za njenu zaštitu i sprečavanje zlouporabe od strane trećih osoba.

4.KOLAČIĆI
Kolačići (engl. cookies) omogućavaju Plavo more d.o.o. prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na http://www.plavo-more.hr/ (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.
Kolačići su mali skup podataka poslan sa poslužitelja http://www.plavo-more.hr/ na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Kolačići se također koriste za lakšu navigaciju kroz Internet stranice (npr. ne morate svaki put iznova unositi podatke za registraciju). Kolačići se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja http://www.plavo-more.hr/.
Plavo more.d.o.o. zadržava pravo korištenja kolačića na http://www.plavo-more.hr/ no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića uređivanjem/promjenama postavki u svom Internet pregledniku.

5.POVEZNICE
http://www.plavo-more.hr/ sadrži poveznice na druge Internet stranice. Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako Plavo more d.o.o. ne može biti odgovorno za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet strancima. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju.

6.DIGITALNI MARKETING
Kontakt informacije, kao što su ime i e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite koristiti usluge primanja promotivnih materijala od strane Plavog mora. Promotivni materijali podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima (engl. newsletter), te prigodne čestitke gostima.
Usluga se može onemogućiti u bilo kojem trenutku na način da se aktivira poveznica „Odjava“ na kraju e-maila ili slanjem zahtjeva za brisanjem sa popisa za digitalni marketing [email protected]

7.SIGURNOST
Plavo more d.o.o. poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.
Osobni podaci koji su Plavom moru ustupljeni prilikom registracije čuvat će se za vrijeme postojanja Internet stranice odnosno za vrijeme trajanja registracije korisnika. Svi podaci koji su Plavom moru ustupljeni prilikom registracije na Internet stranici, biti će uništeni najkasnije prilikom gašenja iste.
Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane Plavog mora, odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na [email protected]

8.OBAVIJESTI O PROMJENAMA
U slučaju promjena vezanih za pravila o poštivanju privatnosti obavijest će biti objavljena na naslovnoj stranici Internet stranice s ciljem upoznavanja korisnika.
Plavo more d.o.o.
Trgovačka 3a, 52470 Umag
E-mail: [email protected]
Tel: +385/52 752 740
Verrzija 1, 25.05.2018.